Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0






Суббота, 20.04.2024, 03:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Громадська організація
Регіональний енергетичний центр
Главная | Регистрация | Вход
Главная » 2015 » Апрель » 11 » Информация на открытое письмо "Громадської ради м.Жовті Води".
23:30
Информация на открытое письмо "Громадської ради м.Жовті Води".

Информация для жителей города, подготовленная работниками исполкома, теплосети и ООО»Компания Энергопрогресс» в ответ на открытое письмо «Громадської ради» по вопросам восстановления работы ТЭЦ, напечатанное в газете "Жовті Води. Новини, коментарі, оголошення" №3 от 03.04.2015г.  С текстом самого письма вы можете ознакомится тут.  Предприятие обращается к редакции газеты «Жовті Води. Новини, коментарі, оголошення» с просьбой напечатать данный ответ в очередном номере газеты для всестороннего информирования жителей города по вопросу восстановления работы городской ТЭЦ.

Розглянувши відкритий лист до міського голови м.Жовті Води Тарасенко В.В. голови ГО «Громадська рада м.Жовті Води» Лелеки А.Л. стосовно виконання умов договорів оренди майна КП «Жовтоводськтепломережа» Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія Енергопрогрес» повідомляємо наступне:
1. На даний час ТОВ «Компанія Енергопрогрес» з незалежних від компанії причин дійсно не виконана частина умов договорів оренди майна КП «Жовтоводськтепломережа» про що вчасно повідомлено власника майна та Жовтоводською міською радою прийняті відповідні рішення про подовження термінів виконання інвестиційних зобов’язань.
Стосовно прокладання 2-х ліній 6кВт (зберігаємо одиниці виміру згідно оригіналу) від підстанції «Північна» до розподільчого пристрою котельної ПТВМ – дана робота пов’язана з запуском паросилового циклу ТЕЦ та відновленням випуску електричної енергії, що на даний час є досить віддаленою перспективою, та повинна бути пов’язана з вирішенням питання взаємодії двох підприємств при виконанні робіт передачі виробленої електричної енергії в систему, проведенні розрахунків по відновленню та забезпечення надійної експлуатації відкритого розподільчого пристрою 35 кВ, який побудовано у 1957 році, та вирішення питання компенсації КП ЖТМ різниці між вартістю електричної енергії 1 класу, що зараз постачається підприємству по лініям 35кВ та 2 класу, що буде постачатися по лініям 6кВ.
Стосовно переносу обладнання хімводоочистки КП «Жовтоводськтепломережа» до котельної ПТВМ – затримка пов’язана з затримкою з боку Державної виконавчої служби проведення робіт по реалізації списаного котла ПТВМ ст.№5, на місті якого повинна бути розміщена нова хімводоочистка. З боку ТОВ «Компанія Енергопрогрес» на даний час розробляється та погоджується з КП «Жовтоводськтепломережа» проектна документація на перенос обладнання хімводоочистки.
2. Стосовно термінів запуску ТЕЦ — основною причиною затримки робіт по запуску ТЕЦ є не вирішення на рівні Жовтоводської міської ради питання здачі в оренду головного корпусу ТЕЦ. На даний час головний корпус ТЕЦ знаходиться в Державному реєстрі аварійних будівель України за 4 категорією (заборонений до експлуатації). Для запуску ТЕЦ першочерговим питанням стоїть проведення капітальних ремонтів головного корпусу, виведення його з 4-ї аварійної категорії у 2 робочу категорію з наступним виконанням робіт по встановленню нового та ремонту існуючого технологічного обладнання всередині головного корпусу. Виконання всього комплексу робіт пов’язано з необхідністю першочергової передачі в оренду головного корпусу. Це питання розглядалося в липні минулого року депутатами Жовтоводської міської ради та було заблоковано, у зв’язку з чим орендар майна не тільки позбавлений протягом останнього року можливості виконувати роботи на орендованому обладнанні всередині головного корпусу, а й міський бюджет на даний час недоотримав суму у понад 1 млн.грн. від оренди головного корпусу ТЕЦ. ТОВ «Компанія Енергопрогрес» за зверненням міського голови, не очікуючи остаточного вирішення питання, закінчує розроблення проекту капітального ремонту головного корпусу. Орієнтовна сума коштів, необхідних для виконання цих робіт сягає 6 млн.грн.
3. Стосовно відсутності фінансування робіт щодо реалізації проекту впровадження водо вугільного палива та невиконання інвестиційних зобов’язань з інвестором щодо виробництва та спалювання водо вугільного палива на котлоагрегаті ЦКТІ 75/39Ф ст.№1. Повідомляємо, що за наявною інформацією до складу співзасновників ТОВ «Компанія Енергопрогрес» на першому етапі роботи входила компанія ТОВ «Рудоремтранс», яка нібито мала ліцензії та патенти на впровадження технології водо вугільного палива і брала на себе частину фінансових зобов’язань щодо його впровадження. На даний час ТОВ «Рудоремтранс» ліквідовано рішенням суду за позовом податкової служби у зв’язку з не подачею податкової звітності та виключено зі складу співзасновників ТОВ «Компанія Енергопрогрес».
Відносно інформації по невиконанню інвестиційних зобов’язань з інвестором щодо виробництва та спалювання водо вугільного палива на котлоагрегаті ЦКТІ 75/39Ф ст.№1 повідомляємо, що ніяких домовленостей з власником стосовно спалювання водо вугільного палива на котлоагрегаті ЦКТІ 75/39Ф ст.№1 не існує. Даний котел є власністю міської громади, в оренду не здавався, рішенням Жовтоводської міської ради надано погодження на його продаж в рахунок погашення податкових зобов’язань підприємства. Це рішення на даний час не виконується у зв’язку з судовою тяжбою між Державною фіскальною службою та Державною виконавчою службою. Крім того ще раз зауважуємо, що даний котел знаходиться всередині головного корпусу ТЕЦ, який заборонений до експлуатації.
Стосовно розрекламованої технології спалювання водо вугільного палива повідомляємо, що фахівцями КП «Жовтоводськтепломережа» разом з ТОВ «Компанія Енергопрогрес» проведено велику роботу по вивченню даного питання та досвіду роботи підприємств Росії, Казахстану, Китаю, на яких нібито успішно використовується дана технологія. Фактично окрім Китаю дана технологія не найшла розповсюдження, а всі роботи на інших підприємствах зупинені на рівні експериментів. У Китаї ТЕЦ, на яких діє технологія спалювання водо вугільної суміші розташовані безпосередньо поруч з вугільними та збагачувальними підприємствами, а екологічний стан в цих районах залишає бажати кращого. Одночасно ТОВ «Компанія Енергопрогрес» не відмовляється повністю від використання даної технології, але вона можливо буде використовуватись паралельно зі звичайною технологією спалювання твердого палива.
4. Формування так званого, згідно тексту звернення, «ЦИК «паросиловий», який повинен бути залишатися під контролем громади міста» не було можливо здійснити технологічно не під час передачі в оренду частини майна КП «Жовтоводськтепломережа», ні зараз. Основні технологічні питання – хімводоочистка, відкритий розподільчий пристрій ОРУ-35 та інше електричне обладнання ТЕЦ, яке експлуатується та знаходиться у цілісному майновому комплексі (ЦМК) нашого комунального підприємства та без якого неможливо сформувати ЦМК на базі паросилового циклу ТЕЦ. Прийняття на тому етапі рішення про формування та передачу в оренду ЦМК у вигляді «ЦИК «паросиловий» означало-б ліквідацію КП «Жовтоводськтепломережа», яке останні роки стабільно забезпечує місто тепловою енергією. Стосовно реалізації «дорогого енергетичного майна за ціною нижчою ніж металобрухт на юридичну особу ТОВ «Днестренерго» повідомляємо, що згідно рішення Жовтоводської міської ради на звернення податкової служби України було погоджено на реалізацію частину майна КП «Жовтоводськтепломережа». З «дорогого енергетичного майна» на продаж в той момент було погоджено лише 4-й паровий котел ЦКТІ 75/39 та турбоагрегат 6МВт, які були виведені з експлуатації в аварійному стані у середині 80-х років минулого століття і більше не ремонтувались та не експлуатувались. Майно продано за ціною значно вище вартості металобрухту. На даний час ТОВ «Днестренерго» передало дане майно в оренду ТОВ «Компанія Енергопрогрес». На 4-му котлі проведено демонтаж трубної частини та виконано ремонт барабану котла. Роботи по відновленню турбоагрегату поки не проводяться. Всі металеві частини обладнання знаходяться на зберіганні на території ТЕЦ – частину з них необхідно буде використовувати як лекала при виконанні робіт по відновленню котлоагрегатів. Все інше майно паросилового циклу на цей час знаходиться або на балансі КП «Жовтоводськтепломережа», або передано в оренду (потрібно зауважити, що майже все майно передано в оренду у неробочому стані і потребує суттєвих вкладень у його відновлення). У будь — якому разі майно знаходиться під контролем міської громади. За час оренди ТОВ «Компанія Енергопрогрес» сплатило більше 3,5 млн.грн. орендної плати за майно, що фактично не експлуатується та у відновлення якого потрібно вкласти ще не один мільйон гривень.
5. Твердження А.Л.Лелеки, що «ТОВ «Компанія Енергопрогрес» було запропоновано за довгострокову оренду ТЕЦ 8 млн.грн. щорічно» не відповідає дійсності, як і те, що «місто доплачує орендарю за обігрів адміністративного корпусу, в якому знаходиться орендар». Порядок передачі в оренду майна комунальних підприємств чітко визначено в діючому законодавстві і передача майна підприємства в оренду проводиться згідно чинних норм, що не передбачають пропозицію передачі в оренду майна за заявленої вартості. Стосовно того, що «місто доплачує орендарю за обігрів адміністративного корпусу, в якому знаходиться орендар» то дане твердження взагалі безглузде і залишається на совісті А.Л.Лелеки.
6. Стосовно відсутності договорів оренди адміністративного корпусу, в якому знаходиться орендар – дійсно, договір оренди цілого адмінкорпусу ТЕЦ відсутній, але ТОВ «Компанія Енергопрогрес» має договір оренди службових приміщень площею до 200кв.м., які займає в даному адміністративному корпусі, та справно сплачує плату за оренду цих приміщень. Передача адмінкорпусу в оренду в цілому на даний час неможлива так як в ньому знаходяться приміщення, що експлуатуються комунальним підприємством.
7. Стосовно абзацу з відкритого листа: «Директор КП «Жовтоводськтепломережа» Плис О.Л. заявив, що місто заборгувало 40 млн.грн.» — дана інформація взагалі не має жодного відношення до питання передачі в оренду майна КП «Жовтоводськтепломережа». Якщо тут йдеться про борг населення міста перед комунальним підприємством за отриману теплову енергію то сума боргу на закінчення опалювального сезону 2014-2015 років складає близько 35 млн.грн.
8. Стосовно того, що «орендар разом з членами комісії ЖКГ намагається без обговорення з громадою змінити технологію спалювання палива з екологічно чистої на екологічно забруднену…» то дані твердження також є безпідставними. Технологія спалювання палива на котлах ЦКТІ є визначеною та у разі її зміни, чи внесення змін в конструкцію котлоагрегатів потрібно проводити повний комплекс погоджень, починаючи від заводу-виробника котлоагрегатів до контролюючих інспекцій, у т.ч. і екологічних. Дані питання ні в якому разі не можуть бути вирішені на рівні комісії ЖКГ виконкому міської ради. З урахуванням того, що протягом останніх років екологічні нормативи експлуатації аналогічних систем стали більш жорсткими то навіть отримання дозволу на експлуатацію паросилового циклу ТЕЦ, за існуючою на підприємстві старою технологією спалювання твердого палива, з боку екологічної інспекції буде неможливо. Для отримання цього дозволу ТОВ «Компанія Енергопрогрес» у будь якому разі буде вимушена впроваджувати нові системи очищення вихідних газів.
Стосовно того, що «ТОВ «Компанія Енергопрогрес» займається виробництвом сухих будівельних сумішей шляхом переробки відходів гірничозбагачувальної галузі…» то дана інформація не відповідає дійсності. Ніякі відходи гірничозбагачувальної галузі ТОВ «Компанія Енергопрогрес» на територію міста не завозяться та не переробляються. Питання стоїть у свідомому, або без свідомому перекручуванні фактів і намірів компанії-інвестора, що наносять шкоди її іміджу та діловій репутації. Річ у тому, що так званий золо відвал, на якому свого часу складувалися зольні шлаки ТЕЦ переповнений, його відновлення та подальша експлуатація ні з екологічної ні з економічної точки зору недоцільна. В технології спалювання твердого палива на площадці Жовтоводської ТЕЦ, що розробляється ТОВ «Компанія Енергопрограс» передбачається отримання на виході з котлів (після спалювання твердого палива) шлаків, що придатні для виробництва сухих будівельних сумішей, матеріалів для утеплення будинків та будівництва автошляхів. Реалізація цього проекту дозволить створити замкнутий цикл виробництва з безвідходною технологією, та додатково отримати як необхідні у місті матеріали так і додаткові робочі місця.
Наприкінці дякуємо ГО «Громадська рада м.Жовті Води» за звернення з приводу ситуації довкола внесення інвестицій у відновлення роботи паросилового циклу Жовтоводської ТЕЦ та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю на благо мешканців нашого міста.

Просмотров: 1054 | Добавил: Админ | Рейтинг: 4.0/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024