Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0






Вторник, 07.05.2024, 14:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Громадська організація
Регіональний енергетичний центр
Главная | Регистрация | Вход
Главная » 2014 » Июнь » 4 » Звернення підприємства щодо звільнення від відповідальності осіб, що самовільно від'єдналися від системи ЦО
18:09
Звернення підприємства щодо звільнення від відповідальності осіб, що самовільно від'єдналися від системи ЦО

    C целью решения на законодательном уровне проблемного вопроса, связанного с действиями граждан самовольно отключившихся от системы централизованного отопления и установивших автономные системы отопления в своих квартирах, КП"Желтоводсктеплосеть" направило обращение, текст которого приведен ниже, в адрес профильного министерства Кабинета министров Украины, Национальной комиссии регулирования рынка коммунальных услуг, а так же ряду Народных депутатов Украины. Ждем реакции...      

         До Жовтоводської міської ради, її виконавчого комітету, КП"Жовтоводськтепломережа" неодноразово зверталися мешканці м.Жовті Води (всього близько 100 осіб), що свого часу самовільно, без отримання відповідних дозволів, від'єдналися від системи централізованого опалення та встановили автономні системи опалення помешкань, розташованих у багатоквартирних житлових будинках. Основними вимогами цих громадян є узаконення самовільно встановлених систем індивідуального опалення; припинення нарахувань та скасування вже нарахованих сум за послугу централізованого опалення їх помешкань Комунальним підприємством "Жовтоводськтепломережа". Намагання вирішити дані питання шляхом судових позовів у переважній більшості випадків не дало бажаного результату для вищевказаних осіб. Суди зобов’язують громадян відновити самовільно порушену систему централізованого опалення, а дії комунального підприємства щодо нарахування плати за послугу централізованого опалення по даним помешканням визнаються законними. Одночасно не погоджуючись з винесеними рішеннями судів, в т.ч. і Вищого Спеціалізованого Суду України, громадяни намагаються відстоювати свою позицію шляхом численних скарг та звернень до прокуратури, органів державної виконавчої влади, контролюючих органів, Народних депутатів України. Як наслідок комунальне підприємство протягом останнього часу десятки разів, з одного і того-ж приводу, перевірялося органами прокуратури, антимонопольного комітету, комітету з захисту прав споживачів та іншими структурами. Фахівці підприємства замість вирішення нагальних питань близько 40 тисяч громадян міста, що користуються послугою централізованого опалення, вимушені займатися перепискою, судовими позовами та наданням пояснень перевіряючим органам з зазначеного приводу, чим фактично блокується робота підприємства.

            Зважаючи на те, що дана ситуація є досить типовою для комунальної теплоенергетики держави, з метою зменшення рівня соціальної напруги, законодавчого врегулювання даного питання з одночасним гарантуванням інтересів як підприємств, що надають послугу централізованого опалення так і громадян, що свого часу самовільно відключилися від системи централізованого опалення  звертаємося до Вас з проханням ініціювати прийняття Постанови Кабінету міністрів України  «Про звільнення від відповідальності осіб, що станом на 01.01.2014р. самовільно від’єдналися від систем централізованого опалення та встановили автономні системи опалення в своїх помешканнях». Істотними пунктами даного документу, на наш погляд, є:

  1. Органам місцевого самоврядування в тижневий термін з дати набуття чинності даної Постанови сформувати виключні списки громадян, що самовільно, станом на 01.01.2014р.,  від’єдналися від мереж централізованого опалення в населених пунктах  з затвердженими у встановленому порядку оптимізованими схемами теплозабезпечення, та встановили діючі системи автономного опалення власних помешкань. Дані списки громадян повинні бути підтверджені відповідними комунальними службами, що забезпечують обслуговування багатоквартирних будинків та подачу до них енергоносіїв.
  2. Громадяни, що станом на 01.01.2014р. самовільно від’єдналися від мереж централізованого опалення, встановили діючі системи автономного опалення та внесені в списки згідно даної Постанови в місячний термін, після формування списків органами місцевого самоврядування, повинні звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування із заявою про надання дозволу на відключення від системи централізованого опалення та узаконення самовільно встановленої системи індивідуального опалення у багатоквартирному будинку. Орган місцевого самоврядування надає відповідний дозвіл протягом 10 робочих днів з моменту отримання звернення громадянина. Термін дії даного дозволу – три місяці.
  3. Протягом терміну дії дозволу на відключення від системи централізованого опалення громадяни звертаються до підприємства, що надає послугу централізованого теплопостачання за отриманням технічних умов на відключення від мережі централізованого опалення, та до підприємства, що обрано ними новим постачальником енергоносіїв за технічними умовами на встановлення відповідного енергетичного обладнання. Термін дії технічних умов енергопостачальних підприємств за цією Постановою – шість місяців.
  4. Протягом терміну дії технічних умов енергопостачальних підприємств громадяни звертаються до ліцензованої організації за розробленням проекту системи автономного опалення помешкання, який повинен бути розроблений не пізніше одного місяця з моменту звернення. Крім того, у разі необхідності, громадяни виконують роботи передбачені технічними умовами енергопостачальних підприємств, та роботи по приведенню встановленої системи автономного опалення до вимог проектної документації.
  5. Після виконання всіх робіт, передбачених технічними умовами та проектною документацією, громадяни, що увійшли до сформованих списків, разом з енергопостачальними підприємствами та організацією, що обслуговує багатоквартирний будинок складають акт про введення системи автономного опалення в експлуатацію. Даний акт є підставою для припинення нарахувань плати за послугу централізованого опалення теплопостачальною організацією. У разі наявності інформації, щодо термінів відключення помешкань громадян, від системи централізованого теплопостачання та (або) термінів введення в експлуатацію самовільно встановленої автономної системи опалення, підтверджених відповідними довідками організації, що обслуговує житловий будинок, або енергопостачального підприємства, теплопостачальне підприємство здійснює перерахунок плати за послугу централізованого теплопостачання з підтвердженої дати вводу в експлуатацію самовільно встановленої автономної системи опалення.
  6. Граничний термін виконання всіх робіт та узаконення самовільно встановлених систем автономного опалення за цією Постановою – один рік з дня набуття її чинності.
  7. З метою недопущення в подальшому, у містах з затвердженими оптимізованими схемами теплозабезпечення, безконтрольного переходу абонентів теплопостачальних підприємств на автономні системи опалення, що призводить до розбалансування системи централізованого опалення та значного погіршення якості послуг для переважної більшості абонентів підприємств, ввести з моменту набуття чинності даної постанови, адміністративну відповідальність за самовільне від’єднання від системи централізованого опалення у вигляді штрафу в розмірі 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (34000грн).

             Директор КП"Жовтоводськтепломережа"                                                                                                               О.Л.Плис

Просмотров: 1167 | Добавил: Админ | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024